Malzemeler:
2 Adet patlıcan
2 Adet kabak
2 Adet patates
2 Adet domates
3-4 Adet sivribiber
2-3 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Kırmızı pulbiber
2-3 Su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
Tuz
2 Adet patlıcan
2 Adet kabak
2 Adet patates
2 Adet domates
3-4 Adet sivribiber
2-3 Diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
Kırmızı pulbiber
2-3 Su bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
Tuz
- Kabak, patlıcan ve patatesi ufak küp şeklinde doğrayın.
- Bir tavada sıvıyağı kızdırıp sırayla sebzeleri kızartın ve bir kenarda bekletin.
- Domatesi rendeleyin, sarımsağı ince kıyın, sivribiber ve naydanozu ince ince doğrayın.
- Küçük bir tavada 1 yemek kaşığı sıvıyağı kızdırıp sarımsak, maydanoz, domates, sivribiber, tuz ve pulbiberi ilave edin.
- Kısık ateşte sos kıvamına gelinceye kadar pişirin.
- Kızarttığınız sebzeleri derin bir servis tabağına alın.
- Üzerini hazırladığınız domates sosu ile kaplayın.
- maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder